Metković

Granične policije BiH i RH: Migranti koriste Hercegovinu za ulazak u EU

Vijesti / Flash | 08. 11. 2016. u 19:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Granične policije BiH, na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem, i Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, koju je predvodio načelnik Zlatko Sokolar, održala su sastanak 8. studenog u sjedištu Postaje granične policije Metković u Hrvatskoj.

Razgovarano je o stanju sigurnosti na zajedničkoj državnoj granici, a posebno o migracijskim tokovima. Razmijenjeni su podaci o manjim skupinama ili pojedinačnim slučajevima migranata koji Bosnu i Hercegovinu pokušavaju koristiti kao tranzitno područje za ulazak u zemlje EU, ali je istaknuto da BiH nije izložena migracijskom pritisku.

Usuglašene su aktivnosti suzbijanja ilegalnih migracija zajedničkim operativnim akcijama, razmjenom informacija i provedbom mješovitih ophodnji. Pripadnici Granične policije BiH i Uprave za granicu MUP-a RH u prvih devet mjeseci 2016. su realizirali 1.449 zajedničkih ophodnji u cilju sprečavanja svih vrsta prekograničnog kriminala.

Uz ravnatelja Zorana Galića, izaslanstvo GPBiH su činili i pomoćnik ravnatelja za organiziranje i operacije Slobodan Krstić, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović i pomoćnik načelnika Terenskog ureda Jug Čapljina Senad Lizde.

Kopirati
Drag cursor here to close