ciljevi

Granična policija za modernizaciju

Vijesti / Flash | 13. 12. 2016. u 16:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić prezentirao je danas ciljeve reorganizacije Granične policije BiH kada je istaknuto da je Granična policija BiH prepoznala potrebu organizacijskog prilagođavanja i iskazala namjeru da sveobuhvatno modernizira upravu.

Procesom modernizacije uprave Granična policija BiH teži da dostigne standard kojim će ispuniti sve uvjete za preuzimanje obaveza koje proizlaze iz budućeg kandidatskog statusa BiH za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Ova reorganizacija trebala bi biti urađena su skladu sa zakonskim okvirom i teritorijalnom organizacijom, a uključivala bi sistematizaciju radnih mjesta, financijske uštede i najbolje prakse i preporuke Europske unije i Šengenskog ugovora.

Prezentacija je održana u okviru projekta nazvanog "Modernizacija uprave Granične policije BiH", koji se realizira uz podršku Savezne policije Savezne Republike Njemačke.

Prisustvovali su joj i predsjedavajući i članovi Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić, Hanka Vajzović, Hazim Rančić, Šemsudin Mehmedović i Mario Karamatić, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close