Videokonferencija

Granična policija maske i rukavice nabavljaju dijelom iz vlastitog proračuna, dijelom iz donacija

Videokonferencija je održana s ciljem održavanja redovne komunikacije i koordinacije vezano za aktualno stanje.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2020. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Policijski službenici Granične policije BiH, prilikom graničnih provjera, koriste zaštitne maske i rukavice te dezinfekcijska sredstva, koja smo nabavili dijelom iz vlastitog proračuna, dijelom iz donacija, a koji su ravnomjerno raspoređeni u svim organizacijskim postrojbama Granične policije BiH te činimo sve prema dogovorenim mjerama i u suradnji s nadležnim tijelima i susjednim ministarstvima unutarnjih poslova kako se na graničnim prijelazima ne bi stvarale velike gužve'', rekao je ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić.

On je danas bio sudionik videokonferencije ravnatelja i rukovoditelja sigurnosnih agencija u BiH, u organizaciji Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Videokonferencija je održana s ciljem održavanja redovne komunikacije i koordinacije vezano za aktualno stanje. Na videokonferenciji se razgovaralo o aktivnostima koje policija poduzima u borbi protiv širenja virusa COVID-19, kako na graničnim prijelazima tako radi kontrole osoba kojima je određena obveza samoizolacije, kao i kontrole kretanja migranata i sklanjanju istih u prihvatne centre.

Galić je istaknuo da policijski službenici Granične policije BiH prilikom graničnih provjera, postupaju sukladno Zakonu i dogovorenim mjerama u suradnji s policijskim agencijama i nadležnim tijelima u BiH, kao i s ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja i provode sve moguće preventivne mjere na graničnim prijelazima kako ne bi došlo do širenja virusa COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close