Driving home for Xmas

Granice blokirane: Na ulaz BiH čekalo se više od dva sata

Vijesti / Flash | 24. 12. 2015. u 16:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promet u BiH se odvija po pretežno suhom i mjestimično mokrom kolniku uz pojačan promet vozila.

Tijekom noći mogući su nailasci na dionice sa gustom maglom naročito u središnjim krajevima, a zbog pada temperature i na mjestimično zaleđen kolnik. Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić-Grad - Crna Rijeka, Jajce- Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Od puteva s aktualnim radovima izdvajaju se: M-16,2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Rajlovac, putevi na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i prometnice u gradu), te petlja Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza. Na graničnom prijelazu Velika Kladuša na ulazu u BiH čeka se do dva sata. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška čeka se do sat vremena, a na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Bljesak.info od čitatelja je doznao kako se na ulazak u BiH na Graničnom prijelazu Klek kod Neuma danas čekalo duže od dva sata, a ništa bolja situacija nije bila ni na GP Doljani u čapljinskoj općini.

Kopirati
Drag cursor here to close