Ured predsjednice

Granić postao Kolindin posebni savjetnik

Vijesti / Flash | 26. 02. 2016. u 19:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je Maju Čavlović savjetnicom Predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost, a nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Matu Granića svojim posebnim savjetnikom, izvijestio je u petak Ured predsjednice.

Granić je do sada bio predsjednik Operativne skupine za upravljanje migrantskom krizom predsjednice Republike, na dužnost je stupio danas i obavljat će ju volonterski, a iz Ureda naglašavaju njegovo bogato političko iskustvo.

Mlada, 35-godišnja Karlovčanka, nekadašnja satnica Oružanih snaga Maja Čavlović na savjetničko mjesto s kojega je na dužnost ministra obrane otišao Josip Buljević dolazi iz Washingtona, gdje je radila u Hudson Institutu pri Sveučilištu George Washington u think-tank skupini koja se bavi analizom sigurnosnih situacija u svijetu.

Stručnost, međunarodno iskustvo, mladost, politička neopterećenost presudili su pri odabiru između nekoliko kandidata, kažu iz predsjedničina ureda.

Na Pantovčaku će se, navodi, baviti sigurnosnim pitanjima, prije svega migrantskom krizom koja utječe na život u Hrvatskoj, kao i radom na konceptu domovinske sigurnosti koji zagovara predsjednica Republike, a koji se temelji na uvezivanju svih agencija i službi koje brinu o sigurnosti građana. Boljim povezivanjem svih službi dobit će se i brža i bolja reakcija na eventualne ugroze, ističe Čavlović, koja na dužnost stupa 1. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close