Navikli smo na gužve

Gradska uprava ide na kolektivni godišnji, čekaju nas velike gužve

Vijesti / Flash | 12. 07. 2014. u 12:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava ide na kolektivni godišnji odmor od 28. srpnja do 15. kolovoza 2014., a Služba za opću upravu i gradska područja radit će u manjem kapacitetu nego inače te nas u tom razdoblju očekuju gužve na šalterima.

Šefica Službe za opću upravu i gradska područja Azra Batlak ističe kako je korištenje prvog dijela godišnjeg odmora organizirano na način da svi zaposlenici iskoriste pravo na godišnji odmor, ali i da se osigura rad na svim šalterima u Gradskoj upravi.

Što se tiče gužvi, one su u ovom razdoblju očekivane, jer su u tijeku upisi u srednje škole i fakultete, a intenzivniji je i pritisak po pitanju dijaspore jer se u ovom razdoblju obnavlja dokumentacija.

Batlak ističe da Služba već pet godina da bi izbjegla “upisnu groznicu” po službenoj dužnosti na temelju popisa učenika završnih osnovnih i srednjih škola (koje dostavi Služba za obrazovanje) dostavlja izvode iz matičnih knjiga svim osnovnim i srednjim školama u HNŽ-u, ali i pored toga zahtjevi za izvodima u svrhu upisa u osnovne i srednje škole se ponavljaju.

“Navikli smo na gužve, trudimo se svakoj stranci izići u susret, međutim, gužve su i drugim institucijama koje rade sa strankama, ali se o tome pretjerano ne priča. Ako pogledate redove za zamjenu biometrijskih isprava, svi čekaju i šute. Međutim, kod nas se stranke malo ‘slobodnije’ ponašaju i često iskazuju svoje nezadovoljstvo čekanjem u redu. Molimo za strpljenje i razumijevanje”, rekla je Batlak za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close