Emdžad Galijašević

Gradonačelnik koji je uhićen prilikom uzimanja mita, novi je kandidat na izborima u listopadu?

Vijesti / Flash | 18. 06. 2016. u 06:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor Stranke demokratske akcije u Bihaću, na čijem čelu se nalazi Sead Kadić, iznio je danas svoj prvi stav javnosti nakon uhićenja i određivanja mjera pritvora gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću koji pripada ovoj stranci.

Iz OO SDA Bihać su kazali da su kao politička stranka koja je dobila najveće povjerenje građana grada Bihaća i koja je odgovorna za funkcioniranje grada Bihaća i život njegovih građana, svjesni novonastale složene situacije stoga, uslijed čega su se odlučili i očitovati.

"Kao državotvorna stranka, OO SDA Bihać očekuje od svih izabranih dužnosnika da pored odgovornosti prema stranci budu svjesni i individualne, moralne i kaznene odgovornosti i u tom smislu podržavamo rad svih nadležnih institucija, u okviru zakona", istaknuli su u OO SDA Bihać.

Naglašavajući da podržavaju rad pravosudnih institucija povodom posljednjih događanja, u OO SDA Bihać ističu i da je gradonačelnik Galijašević iza sebe ostavio niz uspješnih projekata.

"Ne umanjujući delikatnost situacije nastale određivanjem mjera pritvora gradonačelniku Galijaševiću, želimo naglasiti da je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom uradila čitav niz kvalitetnih projekata što su i građani prepoznali", kažu za Klix u ovoj stranci.

U OO SDA Bihać navode da će kao odgovorna stranka, a svjesni potrebe nesmetanog funkcioniranja Gradske uprave Bihaća, ponuditi najbolje rješenje u skladu sa Statutom grada.

"U skladu s tim, OO SDA Bihać će se u narednih nekoliko dana očitovati o kandidaturi za gradonačelnika i listi za Gradsko vijeće, a u skladu sa postavljenim terminima SIP-a", naveli su iz ove stranke.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije uhitili su srijedu ujutro gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, njegovu suprugu i dvojicu suradnika zbog sumnje u primanje mita za namještanje poslova.

Uz načelnika Galijaševića zbog primanja mita uhićena je i njegova supruga Adelaida Galijašević, savjetnik načelnika Smail Toromanović i djelatnik u općini Bihać Jasmin Stambolija.

Emdžad Galijašević je član Stranke demokratske akcije (SDA) i bio je ponovno predložen kao kandidat za načelnika Bihaća na predstojećim lokalnim izborima koji će se u BiH održati početkom listopada.

Podsjećamo, prema uputstvu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti Centralne izborne komisije BiH, podnošenje kandidatskih lista počinje već od narednog tjedna, točnije od 22. lipnja i traje do 4. srpnja, dok konačna ovjera traje do 29. srpnja, tako da bi OO SDA Bihać trebao biti veoma brz sa predstavljanjem, najvjerojatnije, novog imena za gradonačelničku poziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close