Film koji je podigao veliku buru u javnosti

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva podiže prijavu protiv redatelja filma 'Sarajevo safari'

''Kolege su gledale film koji je, sad je i potvrđeno nakon prikazivanja, pun laži, bez činjenica''.
Vijesti / Flash | 13. 09. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Počinjem ovih dana konzultacije sa odvjetnicima i podnosim kaznenu prijavu protiv slovenačkog režisera Mirana Zupaniča zbog gnusnih laži i izmišljotina koje je upakirao u filmu pod nazivom 'Sarajevo safari''', potvrdio je za ''Glas'' gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Riječ je, naime, o filmu čija je najava podigla veliku buru u javnosti jer je fokus stavljen na bogate strane ''snajper turiste'' koji su plaćali, prema navodima autora, da tijekom posljednjeg rata u BiH sa položaja Vojske Srpske pucaju po civilima u Sarajevu, a prikazan je proteklog vikenda u okviru jednog sarajevskog festivala.

''Kolege su gledale film koji je, sad je i potvrđeno nakon prikazivanja, pun laži, bez činjenica. Idemo u pripremu kaznene prijave protiv Zupaniča. Riječ je o potpuno ostrašćenom čovjeku. Tražit ćemo da budu razotkriveni svjedoci kojima su lica bila zaštićena'', rekao je Ćosić koji je ranije najavio da će konačnu odluku o prijavi donijeti nakon što film bude prikazan, piše Glas Srpske.

Beograd je, kako navodi Zupanič, koji je i scenarista filma, bio početna stanica za ''avanturiste'' koji su kretali u ''safari lov na ljude'', a žrtve su bili civili. Tvrdi i da su, prema nekim svjedočenjima, u organiziranju ''safarija'' sudjelovali i pojedinci iz redova Vojske Srpske i Vojske Jugoslavije.

U jednom od prvih intervjua u kojem je pričao o film, istaknuo je da ne zna koliko je ljudi sudjelovalo u toj, kako kaže, ''igri ubijanja'' ni tko je u tome sudjelovao, dodavši da im nije bila namjera identifikacija konkretnih ljudi, jer im, kako je rekao, s obzirom na delikatnost teme te informacije nisu ni bile dostupne.

Kopirati
Drag cursor here to close