Reakcija

Gradonačelnik Banje Luka osudio izjavu biskupa Komarice

Vijesti / Flash | 18. 05. 2016. u 14:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović osudio je jučerašnje izjave biskupa Franje Komarice, u kojima je uporedio Banju Luku sa Bleiburgom.

''U svoje i u ime Gradske uprave, najoštrije osuđujem jučerašnje izjave biskupa Franje Komarice u kojima usporedi Banju Luku s Bleiburgom, pokušavajući na taj način da opravda svoju posjetu Bleiburgu gdje je vodio vjerski obred onima koji su za vrijeme Drugog svjetskog rata po Banja Luci činili zvjerstva'', naveo je Gavranović u priopćenju.

Navodi da “nezapamćeni zločini uime vjere, u kojima su monstruozno ubijana djeca i goloruko stanovništvo samo zato što su Srbi, nikako se ne mogu usporediti sa onim što se dešavalo u našoj novijoj povijesti".

''Time se vrijeđaju svi ljudi dobre volje koji žele da grade suživot u našem gradu i omalovažava trud koji činimo u tom pravcu. I kao što i sam biskup Komarica zna, vrata Gradske uprave i mog ureda otvorena su za sve koji rade na pomirenju i uspostavljanju tolerancije, bez obzira na to kako se oni zvali ili kojem narodu pripadali.

Revizija povijesti nikada i nikome nije donijela ništa dobro. Rane su još uvijek svježe kao i pamćenje malobrojnih preživjelih sa Drakulića, Stare Gradiške, Jesenovca i drugih stratišta srpskog naroda.

Zato smatram da je u interesu svih naroda koji žive na ovim prostorima da se tih žrtava sjećamo sa dužnim poštovanjem. A mi, nositelji javnih funkcija i predstavnici vjerskih zajednica, treba da radimo na pomirenju, gradimo bolju budućnost i pazimo što činimo i govorimo'', naveo je gradonačelnik Banje Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close