Treća sesija

'Građanska rezolucija' o Ustavnim promjenama u Mostaru

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 14:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća sesija “Građanske Rezolucije” na kojoj je govoreno o nužnosti Ustavnih promjena u BiH, održana je u utorak 21.veljače u hotelu Bristol u Mostaru.

Iz “Građanske Rezolucije” od međunarodne zajednice zahtijevaju da kroz svoje daljnje angažiranje kroz okvirni mirovni sporazum u BiH, kao protektor u BiH, u potpunosti izmijene Aneks 4., Ustav Bosne i Hercegovine.

Koordinator građanske inicijative Senad Bajrić je rekao da je rad građanske inicijative u potpunosti okrenut ka međunarodnoj zajednici.

''Nećemo ići prema vlastima u BiH, naš rad i aktivnosti ćemo usmjeriti isključivo prema međunarodnoj zajednici. Naše aktivnosti, koje ćemo raditi na području cijele BiH, jesu da se rezolucija implementira u cijelosti. Tražiti ćemo da rezolucija dostigne svoj nivo kroz buđenje građanke svijesti a i ujedno da poprimi politički akt svih građana u BiH kako bi implementirali sve presude koje su donešene“ rekao je Bajrić.

Rezolucija je notarski obrađena i prevedena na engleski jezik te kao takva službeno predana Upravnom odboru Vijeća za provedbu mira, OHR-u, Vladi Sjedinjenih Američkih Država te Vladi Ruske Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close