Neizvjesno stanje

Građani napuštaju domove i s neizvjesnošću čekaju što će dalje biti

Vijesti / Flash | 15. 05. 2014. u 15:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i na mnogim drugim područjima pogođenim obilnim padalinama i nabujalom bujicom rijeka i potoka i mještani vogošćanskog naselja Donja Ljubina su ugroženi, i morali su napustiti domove i s neizvjesnošću čekaju što će dalje biti i kako provesti noć.

Vlasnici objekata koji nisu izravno ugroženi poplavama na pravcu od Vogošće prema Olovu su bez električne energije, a fotoreporter Agencije Fena je zatekao i nekoliko mještana, među njima i Almira Abazovskog, kako nemoćno promatraju svoje kuće i objekte u koje voda i dalje nesmanjenim intenzitetom prodire i kojima ne mogu prići.

Zbog pada vodostaja Miljacke most Drvenija otvoren za pješake

Zbog pada vodostaja rijeke Miljacke, danas je most "Drvenija" otvoren za pješake.

Jučer su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog nabujale rijeke Miljacke zabranili s prelazak preko mosta "Drvenija".

Ostali mostovi na području općine Centar su otvoreni za pješake i automobile.

Obilne kiše koje danima padaju u BiH prouzrokovale su mnoge probleme, kao što je nestanak struje, izlijevanje rijeka i plavljenje domaćinstava.

Vodostaj Miljacke je najveći u posljednjih deset godina i iznosi 244 centimetra.

Husić: Nastava u KS-u nije obustavljena

Shodno jučerašnjoj instrukciji koju je Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo uputilo osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo, direktori škola su, u skladu s vlastitom procjenom, u nekim školama skratili trajanje nastave, a negdje nisu održani posljednji sati u poslijepodnevnim satima.

''Trenutno u Kantonu Sarajevo nema obustave nastave, a u slučaju da dođe do nekih promjena obavijestit ćemo blagovremeno učenike, roditelje i nastavnike. Još je na snazi jučer izdana instrukcija školama kojom je direktorima dana mogućnost da procijene stanje, i u skladu s tim, donesu odluku o kojoj naravno trebaju obavijestiti Ministarstvo'', kazala je Agenciji Fena stručna savjetnica Ministarstva nauke, obrazovanja i mladih KS-a Lamija Husić.

Kopirati
Drag cursor here to close