Krimolovci

Građani najviše prijavljivali neovlašteni promet opojnim drogama i oružjem

Vijesti / Flash | 04. 08. 2015. u 12:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u lipnju su registrirali 282 pozivana telefonskoj liniji "Krimolovci".

U tom razdoblju od građana je zaprimljeno 17 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela koji je uspostavljen na web stranici SIPA-e u veljači, zaprimljeno je 30 prijava, od čega 18 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i oružjem.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 35 je zajedno s izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristigle su 23 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Na osnovu ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnom tužiteljstvu dva izvještaja o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 112 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close