U ponedjeljak

Građani najavili okupljanje u Sarajevu zbog ubojstva policajaca

''Jako bitno je da se iskaže i dalje povjerenje u policiju i podrška, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana", navedeno je u pozivu.
Vijesti / Flash | 27. 10. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: Klix.ba / Adis Šehović i Davor Vujinović

U Facebook grupi ''Skup podrške Policiji Kantona Sarajevo'' građani Sarajeva su pozvani da u Parku ubijene djece (Trg djece Sarajeva) odaju počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću

"Zbog brutalnog ubojstva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, udruženje "Val" organizira skup ponedjeljak 29. 10. u Parku ubijene djece Sarajeva sa početkom u 18 sati", stoji u pozivu.

"Ovom prilikom su pozvane i sve druge nevladine organizacije i udruženja bez obzira na djelatnost da se pridruže i podrže ovu aktivnost, te na taj način animiraju sve građane. Jako bitno je da se iskaže i dalje povjerenje u policiju i podrška, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana", navedeno je u pozivu.

Navode da su Park ubijene djece Sarajeva odabrali kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom razdoblju bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih događanja u njoj su dali život na jedan jako nehuman i hladnokrvan način.

"Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine. Okupljanje se može tumačiti neizravno kao i glas građana da neće više toleririrati život u općoj nesigurnosti i oduzimanje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese", navodi se.

Podsjetimo, prijatelji, kolege i sugrađani policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića okupili su se u petak navečer na mjestu stradanja čuvara zakona na Alipašinom Polju kako bi im odali počast.

Dvojica službenika Ministarstva unutarnjih poslova ubijena su jučer ujutro prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, a drugi policajac je teško ranjen. Međutim, nakon višesatne borbe za život i Vujinović je podlegao teškim ozlijedama glave na sarajevskoj klinici.

Više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ubojstvom policajaca privedeno je u prostorije MUP-a KS gdje će biti ispitane.

Kopirati
Drag cursor here to close