Čeka se izvještaj

Svi nezadovoljni radom gradskih poduzeća u Mostaru

Problemi poput zagađenja vode na sjeveru grada, lošeg poslovanja Zračne luke ili ulica zatrpanih smećem odavno su svakodnevnica Mostaraca.
Vijesti / Flash | 05. 07. 2021. u 20:06 Bljesak.info
Mostar: Zavesti red u upravama javnih preduzeća

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani su odavno nezadovoljni radom gradskih poduzeća u Mostaru. Nezadovoljni su i predstavnici vlasti, a i opozicije. Problemi poput zagađenja vode na sjeveru grada, lošeg poslovanja Zračne luke ili ulica zatrpanih smećem odavno su svakodnevnica Mostaraca.

Problema je svjestan Mario Kordić, gradonačelnik Mostara

“U narednih mjesec dana ćemo imati konkretne poteze. Godine nepostojanja Vijeća su učinile svoje “, rekao je Kordić.

Imenovanja nadzornih odbora odmah nakon konstituiranja Gradskog vijeća naznačena su kao prioritet. Odluka o vršenju ovlasti usvojena je prije dva mjeseca, međutim stvari se do danas nisu pomjerile prema naprijed.

Sanel Žuljević, vijećnik SDP-a smatra: “Pet mjeseci se nismo pomakli s mjesta. Nismo sazvali privremene uprave, nismo sazvali ni skupštine, nemamo izvještaje iz javnih poduzeća. Ne znamo šta su radili”.

Na početku mandata gradonačelnik Kordić najavio je da će se na rukovodeće funkcije u javnim poduzećima birati najkvalitetniji stručnjaci, bez obzira na politička opredjeljenja.

Berislav Jurič, urednik portala Bljesak naglasio je: “Trebalo je mijenjati puno prije. Mislim da su građani Mostara razočarani što to nije bio prvi potez nove gradske vlasti. Sadašnja javna poduzeća su u kaosu, sam gradonačelnik je rekao da tamo rade ljudi koji su davno trebali u mirovinu, da neka poduzeća nemaju kapaciteta”.

A neki od tih direktora i dalje su na funkcijama jer novi nisu mogli biti imenovani zbog nepostojanja Gradskog vijeća. Danas su odbili stati pred novinare. Izvještaji o radu gradskih poduzeća očekuju se na idućoj sjednici Gradskog vijeća, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close