Prodaja stanova

Grad Mostar zatražio informacije od pravobranitelja zbog stanova

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo nam je kako je formiran predmet…
Vijesti / Flash | 28. 03. 2023. u 12:52 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar zatražio je izvješće pravobraniteljstva i pravobranitelja Grada Almira Mujkanovića povodom istrage o prodaji stanova u vlasništvu Narodnog pozorišta Mostar, potvrđeno je za Bljesak.info.

''Institucije kojima je to posao trebaju istražiti sve navode i sve nečasne radnje trebaju se procesuirati'', navodi se u odgovoru Grada Mostara na upit portala Bljesak.info o istrazi koja se provodi protiv pravobranitelja Grada Mostara zbog prodaje stanova u vlasništvu Narodnog pozorišta Mostar dok je bio načelu te institucije.

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo nam je kako je formiran predmet o prodaji kazališnih stanova za samo 200 KM po četvornom metru.

Naime, sadašnji direktor Narodnog pozorišta Emir Spahić donio je odluku da se kazališni stanovi prodaju nekadašnjem direktoru Pozorišta, a trenutnom pravobranitelju Grada Mostara te drugim uposlenicima Narodnog pozorišta po iznimno niskoj cijeni.

Iz Grada Mostara navode i kako još uvijek nemaju sve detalje o spomenutom slučaju, ali naglašavaju kako ne sve mora istražiti i sankcionirati ako za to ima osnove.

Bivši direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović koji je trenutno javni pravobranitelj Grada Mostara za Klix.ba tvrdi da je kupovina obavljena na potpuno legalan i zakonit način,"baš kao i tisuće drugih stanova u ovoj državi".

"Tema se koristi samo kako bi se mene kompromitiralo i targetiralo jer sam dirnuo u politički osinjak. Sedam osoba je kupilo stanove ali sam očigledno ja meta. Javnosti je poznato da sam svojevremeno dao otkaz visokorangiranom članu političke partije i od tada traje agonija mene i moje obitelji s bjesomučnim progonom, javnim sramoćenjem, socijalnim isključivanjem i svakom drugom vrstom torture", kaže Mujkanović.

Zatražili smo i očitovanje Narodnog pozorišta na ovu temu i njihov odgovor očekujemo.

Naime, mostarski vijećnici dobili su dokument koji potvrđuje prodaju stanova po vrlo niskim cijenama pa su neki od njih kupljeni za samo 200 KM po četvornom metru.

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close