Street Arts Festival

Grad Mostar o skulpturama: U njihovom uklanjanju nisu sudjelovale naše službe

Postavljene su u sklopu Street Arts Festivala na privatni objekt i vlasnik objekta ih je potom uklonio.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2022. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar oglasio se u petak priopćenjem za javnost u kojem pojašnjava situaciju oko uklanjanja skulptura sa zgrade preko puta Narodnog pozorišta Mostar.

Naime, skulpture su postavljene u sklopu Street Arts Festivala na privatni objekt i vlasnik objekta ih je potom uklonio. Također je važno naglasiti kako u uklanjanju skulptura nisu sudjelovale službe Grada Mostara, stoji u priopćenju.

Kako je istaknuto, Grad Mostar još jednom želi zahvaliti svim umjetnicima koji su sudjelovali u Street Arts Festivalu i obogatili naš grad vrijednim galerijama na otvorenom.

Podsjećaju kako je Street Arts Festival podržao i gradonačelnik Mario Kordić koji je tom prilikom pozdravio sve napore pojedinaca i organizacija koje nastoje poboljšati kulturni sadržaj u Mostaru.

"Organizatorima poručujem da imaju punu podršku Grada. Idemo oslikati Mostar da nam bude lijep, šaren, pun murala, slika i pozitivnih poruka. S organizatorima sam također razgovarao o tome gdje bi možda našli nekakav prostor koji bi bio u stalnoj postavci gdje bi se mladi ljudi družili i pokazivali svoje kreativne sposobnosti“, kazao je Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close