Ulica Blajburških žrtava

Grad Mostar: Kvar će biti otklonjen do 17 sati i svi će imati pitku vodu

''Danas do 17 sati kvar će biti otkloljen i bit će osigurana normalna vodopskrba pitkom vodom'', naveli su.
Vijesti / Flash | 30. 06. 2021. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 17 sati bit će otkloljen kvar i osigurana normalna vodopskrba pitkom vodom u ulici Blajburških žrtava, poručili su iz Gradske uprave Grada Mostara.

Inače, u Ulici Blajburških žrtava danas je jutarnjim satima došlo do puknuća vodovodne opskrben cijevi DN 200 mm, što je prouzričilo plavljenja okolnog prostora i onemogućilo opskrbu pitkom vodom za stanovništvo u tom dijelu grada.

''Odmah su poduzete sve potrebne aktivnosti od strane JP Vodovod Mostar i izvođača radova HP INVESTING doo Mostar na otklanjanju nastalog kvara'', dodaju iz Grada.

''Danas do 17 sati kvar će biti otkloljen i bit će osigurana normalna vodopskrba pitkom vodom'', naveli su.

''Napominjemo kako da nije došlo do kvara na novoizgrađenom cjevovodu fi 600 koji uvezuje vodopskrbni sustav Radobolje i Studenca'', kažu na kraju priopćenja iz Gradske uprave.

Podsjetimo, velike količine vode slijevale se Ulicom Blajburških žrtava u srijedu ujutro, koja je nedavno obnovljena i puštena u promet. Kako su javili čitatelji jedan sat iza ponoći krenula je poplava i 'rijeka' se jednostavno izlila na cestu.

Podsjetimo, u ožujku ove godine konačno je u potpunosti u promet pušrena cesta u ovoj ulici. Iako je rok za rekonstrukciju ove ulice bio dvije godine, usporen tempo radova i nesigurno gradilište, često su se nalazili pod reflektorom javnosti i medija.

Napomenimo, za rekonstrukciju ove ulice, Grad Mostar izdvojio je milijun i 628.623 KM. Kako je navedeno u javnoj nabavci, planirani su radovi na probijanju novog dijela trase sa četiri prometne trake, sa nogostupima i razdjelnim pojasom, kao i rekonstrukcija i uređenje postojeće prometnice prema i uz groblje Smrčenjaci.

Projektom je bilo predviđeno i rješavanje oborinske odvodnje, ali i polaganje novog cjevovoda, kao i zamjena vodovodne instalacije i fekalne kanalizacije. No čini se kako će se ponovno raditi i kopati u tek obnovljenoj ulici.

Kopirati
Drag cursor here to close