Nepoštivanje sastanka

Grabar Kitarović: Milanović svojom sujetom šteti državnim interesima

Vijesti / Flash | 14. 04. 2015. u 08:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je oštro prozvala premijera Zorana Milanovića koji na njezin poziv kao stranački čelnik Socijaldemokratske partije (SDP) nije poslao niti ispriku.

Predsjednica je taj potez premijera nazvala činom osobne sujete koji šteti cijeloj državi.

Predsjednica je izjavila kako je premijera Zorana Milanovića pozvala na jutros zakazani satanak, no da se premijer niti itko iz SDP-a nije pojavio na Pantovčaku, niti se ispričao ili zatražio neki drugi termin.

Predsjednica je kazala kako je premijera na sastanak pozvala odmah nakon stupanja na predsjedničku dužnost kao premijera, a danas kao predsjednika SDP-a.

"Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim, civiliziranim i uljuđenim državama, da se uopće ne odazova predsjedniku ili predsjednici Republike, sasvim je nezamislivo. Time predsjednik Vlade Milanović dovodi u pitanje institucije države, kao i volju građana.

Što se tiče razloga nedolaska, ja mogu samo zamisliti da mu je osobna sujeta priječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obavlja svoje predsjedničke dužnosti ili pak da gospodin Milanović nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore, jedno ili drugo", kazala je predsjednica okupljenim novinarima, javio je dopsinik Anadolu Agency (AA).

Grabar Kitarović je rekla kako je žalosno da će država ponovo iz Bruxellesa služati ocjene o vrlo lošem gospodarskom stanju u državi.

"Mi međusobno o tome nismo u stanju razgovarati i zajednički tražiti izlazak iz krize jer to je jedina motivacija zašto želim razgovarati s njime i ostalim dionicima političkog života, strankama, poslodavcima, sindikatima i drugima", kazala je Grabar Kitarović.

Ona je poručila Milanoviću da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne odgovorno obavljati dužnost predsjednika Vlade.

"Svim građanima Hrvatske poručujem da ću i dalje nastaviti brinuti o ekonomskim interesima države i neću dopustiti nijednom pojednicu da iz vlastitog hira dovodi u pitanje ustavnopravni poredak Hrvatske i pravac u kojem država ide", zaključila je predsjednica Hrvatske i dodala kako vjeruje u zemlju i građane.

Kopirati
Drag cursor here to close