Vjeski razlozi

Grabar-Kitarović među tisućama vjernika na Svetoj misi u Komušini kod Teslića

Misu u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić
Vijesti / Flash | 14. 08. 2019. u 22:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je Svetoj misi u Župnoj crkvi u Komušini kod Teslića, javlja Anadolu Agency (AA).

Misu u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić, a riječ je o misi koja se održava uoči katoličnog praznika Velike Gospe.

Kardinal Puljić se prethodno sastao s hrvatskom predsjednicom Grabar-Kitarović koja se nije obraćala novinarima, a iz njenog ureda su kazali da je došla isključivo zbog vjerskih, a ne političkih razloga.

Puljić je nakon Svete mise novinarima kazao da vjeruje da je narodu, koji se na tom području bori za povratak i opstanak, drago da osjeti podršku i da nije zaboravljen i prepušten.

"Imali smo jedan lijep pohod. Predsjednica Hrvatske javila se uz druge dužnosnike da sudjeluje na ovom slavlju kao vjernica i mi smo to upravo tako i doživjeli", kazao je kardinal Puljić, te dodao:

''Jasno je da mi zapravo živimo u zemlji Bosni i Hercegovini kao građani ove zemlje, ali građani sa svojim identitetom. Naš identitet je katolik i Hrvat. Time ne isključujemo sve druge identitete koji ovdje žive, ali želimo opstati u jednakopravnosti i zato ovo svetište ne treba ispolitizirati, nego ga sačuvati kao vjerničko okupljanje."

U Komušini se svake godine okuplja veliki broj vjernika i hodočasnika na Svetoj misi koja se održava dan uoči obilježavanja svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Crkva u Komušini jedno je od najvećih marijanskih svetilišta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Više prisutnih vjernika tvrdi da je ove godine bilo znatno više posjetitelja u odnosu na prethodne godine, a procjene su da je to mjesto danas posjetilo između 20.000 i 30.000 ljudi iz BiH, regije i dijaspore.

Kopirati
Drag cursor here to close