Konačna odluka

Grabar-Kitarović: Ako se HDZ i Most ne dogovore imenovat ću privremenu Vladu

Vijesti / Flash | 22. 12. 2015. u 17:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko se HDZ i Most u naredna 24 sata ne dogovore o imenu mandatara za sastav nove Vlade, iskoristit ću ustavno pravo i imenovati privremenu nestranačku Vladu do raspisivanja ponovljenih parlamentarnih izbora'', istaknula je u utorak navečer predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović odlučila se na ovaj potez nakon burnog dana na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj u kojemu je Most ponovno ''šetao'' od ljevice do desnice.

Most je načelno bio dogovorio sastavljanje nove vlade sa SDP-om, pri čemu je u raspodjeli Mostu pripalo čak sedam ministarstava i mjesto premijera u imenu Bože Petrova.

Međutim, Petrov je danas rezolutno odbio daljnju suradnju sa SDP-om nakon sastanka Nacionalnog vijeća Mosta, istaknuvši kako su iz SDP-a zvali pojedine članove Mosta da podrže Zorana Milanovića za premijera ukoliko propadnu daljnji dogovori između Mosta i SDP-a.

Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon odbijanja Mosta za daljnju suradnju prije par dana, danas je obavio sastanak sa Božom Petrovom kod predsjednice Republike Hrvatske, nakon čega je istaknuo da Domoljubna koalicija zajedno s Mostom ima 78 ruku za sastavljanje nove vlade.

Rasplet postizborne križaljke mogao bi tako biti zaključen u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close