Optužbe padaju

Govedarica: Radojčić je glavni redatelj i producent 'zone sumraka' parlamenta RS-a

Vijesti / Flash | 08. 12. 2013. u 11:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica je izjavio da je opozicija izvela performans skidanjem mikrofona sa svojih poslaničkih klupa, jer parlament RS-a "postaje zona sumraka".

Optužio je predsjednika Skupštine Igora Radojičića da je "glavni redatelj i producent" ponižavanja opozicije u Skupštini RS-a.

''To što je on sinoć priredio parlamentu je opredijelio SDS, a i druge stranke iz opozicije da danas, u znak prosvjeda nastavimo ono na čemu smo sinoć inzistirali, da pod ovakvim okolnostima ne sudjelujemo u radu parlamenta'', pojasnio je Govedarica u izjavi novinarima u holu entitetskog parlamenta.

Podsjetio je da su vladajuće stranke usvojile proračun RS za 2014. čim je opozicija napustila zasjedanje, nakon svega 30 minuta rasprave.

''Taj proračun se zove: "Izbore ni slučajno ne smijemo izgubiti", dodao je on.

Šef Kluba poslanika SDS-a je još rekao da ta stranka nije spremna "na ponižavanje koje im pravi Radojičić", a odbacio je kao nekorektne sve optužbe poslanika SNSD-a.

''Mi želimo da budemo zbor građana RS-a, a što podrazumijeva da ih ne pljačkamo, ne omalovažavamo i ne vodimo u siromaštvo i zaduženje'', zaključio je Govedarica.

Poslanici opozicije nisu se vratili u skupštinsku dvoranu, u kojoj je došlo i do manjih tehničkih problema, nakon što je izvučeno 30 mikrofona s poslaničkih mjesta SDS-a, PDP-a i NDP-a.

Te mikrofone, izvučene iz konzola, predali su Radojičiću, uz poruku da opozicija neće pristati na poniženje.

Poslanici vladajuće stranke su nastavi raspravu, a u tijeku je izlaganje premijerke Željke Cvinanović o Prijedlogu ekonomske politike RS za 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close