RTL

Gotovo polovica ispitanih ne vjeruje u opstanak vlade HDZ-a i Mosta

Vijesti / Flash | 10. 01. 2016. u 18:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema anketi koju je proveo RTL, gotovo polovica ispitanih ne vjeruje u dugotrajan život ove vlade koja se upravo formira. Gotovo trećina ispitanih smatra kako će se SDP na vlast vratiti za četiri godine na redovnim izborima.

Gotovo polovica ispitanih ne vjeruje u dug život ove hrvatske vlade koja se upravo formira. Čak 47 posto ispitanih smatra kako vlada Domoljubne koalicija i Mosta neće izdržati cijeli mandat, dok njih 39 posto vjeruje da će voditi državu sve četiri godine. Uz to, i MOST-ovi i HDZ-ovi birači očekivano u većem postotku vjeruju u puni mandat nove Vlade, dok čak 70 posto SDP-ovih birača misli da će se u tom periodu vlada raspasti.

Najveći broj ispitanika, nešto više od 27 posto, smatra da će se SDP na vlast vratiti za četiri godine na redovnim izborima. Za više od osam godina, nakon dva izborna ciklusa, smatra gotovo 24 posto ispitanika da će se SDP vratiti na čelo države, a manje od 18 posto vidi taj prostor unutar ove četiri godine zbog svađe MOST-a i Domoljubne koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close