Pravo na grad

Uoči sjednice: Gospodo vijećnici sjetite se prisege!

''Budući da je obveza vijećnika poštivati zakone, podsjećamo ih da je Zakonom o komunalnim djelatnostima HNŽ-a propisano, da se prije proračuna mora usvojiti Program zajedničke komunalne potrošnje.''
Vijesti / Flash | 08. 12. 2021. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 09.12.2021. godine održat će se 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara, na kojoj će se, između ostalog, razmatrati i Odluka o donošenju jediničnih cijena proizvoda i usluga obavljanja djelatnosti zajedničke komunalne potrošnje, ali i Nacrt proračuna Grada Mostara za 2022.godinu.

Iz Udruge Pravo na grad podsjećaju vijećnike na riječi prisege koje su izgovorili na prvoj sjednici.

''Obvezujem se da ću povjerenu dužnost vijećnika obavljati savjesno i odgovorno, da ću se pridržavati Ustava i zakona, kao i Statuta i drugih akata ovog Vijeća, da ću se zalagati za zaštitu i unapređenje ljudskih prava i sloboda, jednakopravnost naroda i građana i daljnji razvoj demokracije u najboljem interesu svih stanovnika Grada Mostara…“

''Budući da je obveza vijećnika poštivati zakone, podsjećamo ih da je Zakonom o komunalnim djelatnostima HNŽ-a propisano, da se prije proračuna mora usvojiti Program zajedničke komunalne potrošnje. Koliko je to bitno, upozorio je i sam gradonačelnik Kordić još ljetos kada se usvajao Program ZKP za 2021. Evo na stolu je  proračun, ali o Programu ZKP-a za 2022 ni riječi. Pitamo se, na temelju kojeg dokumenta su oni koji su kreirali nacrt proračuna znali koliko novca treba za zajedničku komunalnu potrošnju?

Na stolu je i prijedlog novih cijena, ali ni to nije po zakonu. Način formiranja cijena propisan je također Zakonom o komunalnim djelatnostima HNŽ-a'', poručili su.

 

Kopirati
Drag cursor here to close