Novi požar

Gori treća tvornica u BiH u zadnjih deset dana

Bijeljinski vatrogasci interveniraju zbog požara u pogonu Tvornice “Sava” u Bijeljini,
Vijesti / Flash | 25. 05. 2022. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Avaz / Požar u pogonu Tvornice Sava u Bijeljini,

U bijeljinskoj tvornici za preradu voća i povrća "Sava Semberija" oko 19 sati izbio je požar. Kako saznaje RTVBN, požar je izbio u jednom od pogona u tvornici te se vatrogasci  bore s vatrenom stihijom.

Za sada uzrok požara nije poznat.

Bijeljinski vatrogasci interveniraju zbog požara u pogonu Tvornice “Sava” u Bijeljini, rečeno je RTVBN u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Zadnjih dana učestali su požari na tvornicama u Bosni i Hercegovini, Tako je u utorak, 24. svibnja požar izbio u austrijskoj tvornici stiropora Austrotherm koja zapošljava stotine radnika. Zbog požara obavljena je i evakuacija građana iz stambenih objekata koji se nalaze u blizini jer su unutar tvrtke plinske instalacije.  

Ova bihaćka firma do sada je izuzetno uspješno poslovala kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

13. svibnja požar je izbio i u tvornici papira i celuloze "Natron Hayat" u Maglaju. Vatrena stihija je napravila materijalnu štetu s obzirom na to da je do požara došlo u skladišnom dijelu starog papira, no proizvodnja navodno nije nikako bila ugrožena.

Iz ove tvrtke su istaknuli i da je ovo važan kompleks za cijelu županiju te da su upravo iz predostrožnosti jednim dijelom, u pomoć brzo pritekle i vatrogasne jedinice iz drugih županija i gradova.

Kopirati
Drag cursor here to close