Sporazum o priznavanju

Gojkoviću 10 godina zatvora za ubojstvo stotinu civila iz Srebrenice

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 11:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo za ratne zločine zaključilo je sporazum o priznavanju kaznenog djela s bivšim pripadnikom Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srbije Brankom Gojkovićem, optuženim za ubojstvo više stotina civila u slučaju "Srebrenica", na kaznu zatvora od 10 godina.

Kako je priopćeno iz tog tužiteljstva, Gojković je osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu više stotina civila na farmi Branjevo kod Zvornika u srpnju 1995.

Na temelju zaključenog sporazuma između Tužiteljstva za ratne zločine i okrivljenog Brane Gojkovića, Odjel za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donijelo je presudu kojom je prihvaćen Sporazum o priznanju kaznenog dijela kojom su se stranke sporazumjele na kaznu u visini od deset godina, prenosi Tanjug.

Sedam pripadnika Desetog diverzantskog odreda, 16. srpnja 1995. godine, u razdoblju od 10 do 15 sati ubili su više stotina muškarca i dječaka iz Srebrenice.

Pravomoćnim presudama Suda BiH, četiri okrivljene opsobe su pravomoćno osuđena, dok je s jednim Tužiteljstvo BiH sklopilo Sporazum o priznanju krivnje. Tužilaštvo Haškog tribunala je također sklopilo sporazum s okrivljenim Draženom Erdemovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close