Branittelji

Glogoški pozvao Milanovića na detektor laži

Vijesti / Flash | 05. 01. 2015. u 13:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih invalida Domovinskog rata, optužio je u ponedjeljak predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića da laže i širi neistine o njihovom susretu u zgradi Vlade početkom prosvjeda te ga je pozvao na sučeljavanje ili na detektor laži, a ako on to odbije i na ostavku.

Na konferenciji za novinare u prosvjedničkom šatoru rekao je kako je predsjednik Vlade preko jednog državnog službenika, koji ne radi u Vladi, i jednog 100-postotnog ratnog vojnog invalida tražio susret s njim, naglasivši da premijer želi da taj susret bude neslužben, a ne službeni kako je u medijima rekao Milanović.

''Po mene su došli vladinim automobilima i odvezli u vladu, a na susretu na kojem sam ga upoznao s razlozima prosvjeda i odnosu institucija prema braniteljima, premijer je sve bilježio na papirić te rekao da za neke stvari ne zna'', dodao je.

Ustvrdio je kako je Milanović njega pitao može li taj sastanak ostati među njima te da ne ide u javnost.

"Ja sam mu rekao da može jer sam vjerovao da sada slijede koraci da se iznađe rješenje za naš problem", rekao je Glogoški.

Dodao je da su ga nakon izlaska iz zgrade vlade stavili u automobil sa zatamnjenim staklima da ga nitko ne vidi.

Smatra da je jedini cilj hrvatskog premijera bio da iskoristi taj dolazak i da u trenutku kad mu to odgovara, pusti u javnost. "Premijer je sam predložio da o tome ne idemo u javnost, a nakon dva mjeseca on je s time izašao u javnost što dovoljno govori kakav je to čovjek i možemo li imati povjerenja u takvog predsjednika Vlade", rekao je Glogoški.

Ustvrdio je da su on i njegova obitelj izloženi brojnim napadima te da još može očekivati vlastitu likvidaciju.

Upitan da pojasni izjavu o likvidaciji rekao je da ovaj odnos prema braniteljskoj populaciji i Domovinskom ratu "radi cijeli tim, a znamo tko je taj tim".

Dodao je da je hrvatski narod kroz povijest doživljavao ono što on sada doživljava te da su nakon napada na suradnike i vođe slijedile likvidacije.

Na novinarsko pitanje kolika su mu primanja, Glogoški je odgovorio da su ona u skladu sa zakonom te najavio da će tužiti zbog klevete i narušavanja privatnosti ministra branitelja Predraga Matića koji je za neke medije rekao da Glogoški ima 25 tisuća kuna primanja.

Glogoški je odbio tezu da je braniteljski prosvjed u funkciji predsjedničke kampanje rekavši da se prosvjed, koji traje od 20. listopada, mogao odmah riješiti te da su spremni ostati ispred ministarstva i do parlamentarnih izbora.

Također je opovrgnuo navode da je prosvjed u interesu jednog predsjedničkog kandidata, rekavši da su među prosvjednicima pripadnici i simpatizeri raznih stranaka.

"I naše strpljenje ima kraj i čini mi se da se bliži trenutak kada ćemo morati poduzeti onaj korak o kojem sam govorio na Trgu bana Jelačića", rekao je Glogoški podsjetivši na svoju najavu da će branitelji kada to procijene krenuti na Trg svetog Marka. "Kada mi krenemo, netko će morati otići", dodao je.

Prosvjed branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida ispred Ministarstva branitelja započeo je 20. studenoga, a prosvjednici traže ostavku resornog ministra Predraga Matića i suradnika te raspravu o usvajanju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Glogoški je rekao kako se prosvjedi nastavljaju i nakon predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close