Sjednica

Glavno vijeće HNS-a: Usvojen set zaključaka

Zaključci će biti polazna osnova Predsjedništvu HNS-a pri donošenju odgovarajućih smjernica na svim razinama vlasti u kojima sudjeluju predstavnici HNS-a.
Vijesti / Flash | 11. 04. 2022. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 11. travnja u prostorijama Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Mostaru održana je proširena tematska sjednica Glavnog vijeća HNS-a posvećena aktualnoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji.

Pored članova Glavnog vijeća HNS-a nadležnih za gospodarstvo i financije, kao gosti-uvodničari na sjednici su sudjelovali Jelka Milićević, ministrica financija i potpredsjednica Vlade FBiH, Vjekoslav Vuković, dopredsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH i Marko Šantić, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH.

Kriza uzrokovana valom poskupljenja i poremećajima na tržištu pogađa kako gospodarske subjekte tako i sve građane u cijelom svijetu, a posebice socijalno ugrožene i najranjivije.

Nakon uvodnih izlaganja te argumentirane i produktivne rasprave, Glavno vijeće je usvojilo set zaključaka, uključujući i prijedloge mjera, koji će biti proslijeđeni Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora.

Ovi zaključci će biti polazna osnova Predsjedništvu HNS-a pri donošenju odgovarajućih smjernica na svim razinama vlasti u kojima sudjeluju predstavnici HNS-a, kako bi se maksimalno ublažili negativni efekti krize uzrokovane poremećajima na tržištu kao i poskupljenjem roba i usluga, priopćeno je iz HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close