Luka Petrović

Glavni tajnik SNSD-a prijetio uredniku portala MojaHercegovina

Vijesti / Flash | 15. 06. 2016. u 10:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje “BH novinari” uputilo je javno pismo glavnom tajniku SNSD-a Luki Petroviću zbog verbalnih prijetnji koje je 25. svibnja ove godine uputio glavnom i odgovornom uredniku portala MojaHercegovina.com Dragiši Sikimiću.

Nakon što su zaprimili prijavu i razmotrili sve dokaze, Udruženje “BH novinari” je stalo u obranu Sikimića, te Luki Petroviću uputilo javno pismo.

Naime, prema pisanju portala MojaHercegovina.com, Petrović je 25. svibnja, oko 16 sati telefonom pozvao Sikimića, nakon što je ovaj na portalu MojaHercegovina objavio autorski tekst pod nazivom “Patriotizam po SNSD-u: Srce mi plače, ali suza nema”.

Nezadovoljan sadržajem tog, ali i prethodno objavljenog Sikimićevog teksta “Ortodoksni Trebinjac kao Dodikovo topovsko meso”, Petrović je Sikimiću zaprijetio tužbom koja će ga, kako je kazao u telefonskom razgovoru, koštati 50.000 eura i na taj način mu dao do znanja da će ovaj medij financijski uništiti.

''Ako ti o meni pišeš ružne tekstove, ja ću se opredijeliti da vodim sudske procese do kraja života ako treba. Vjeruj mi do kraja sam spreman da te tužim za svaku iznesenu laž. Bit će odštete. Angažirat ću kuću iz Austrije čiji će troškovi izaći na 50.000 eura. Ja nemam drugog načina, moram se braniti. Neću tebe, ti si bolestan čovjek, ali hoću da ti poručim preko odvjetnika da će biti troškovi 50.000 eura i naviše. Sva putovanja će biti plaćena i bit će plaćene i avionske karte. Ja vjerujem da si ti financijski dobro potkovan, čim si spreman da se upuštaš u ovakve avanture”, poručio je Petrović osnivaču i glavnom uredniku internet magazina “Moja Hercegovina” Dragiši Sikimiću, prenosi ovaj portal.

Dalje se dodaje kako je Petrović upozorio Sikimića da “tko se igra s vatrom, mora se malo i opeći”, napominjući mu da, kako je rekao, njegova djeca zbog navedenih tekstova doživljavaju velike stresove.

''Ja imam četvero djece i moja djeca će svjedočiti na sudu. Dakle, imam četiri dokaza, da znaš”, rekao je između ostalog, u razgovoru sa Sikimićem, glavni tajnik SNSD-a Luka Petrović.

''Povodom ovog događaja, naša redakcija nije reagovala ishitreno ni u cilju populizma, ali smo zabrinuti zbog ovakvog ponašanja i pritisaka najviših političkih funkcionera u RS, bili primorani zatražiti pomoć i zaštitu nadležnih institucija'', poručuju iz redakcije portala MojaHercegovina.com.

Kopirati
Drag cursor here to close