Pero Ćorić

Glavni tajnik HSP-a AS posjetio čelništvo HSP-a AS BiH

Vijesti / Flash | 22. 06. 2014. u 10:32 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik HSP-a AS Pero Ćorić posjetio je vodstvo sestrinske stranke HSP-a AS BiH te održao radni sastanak sa vodstvom stranke u Mostaru, u hotelu "Ero“.

Uz glavnog tajnika Peru Ćorića i predsjednika HSP-a AS BiH Milijana Nakića sastanku su nazočili stranački kandidati HSP-a AS BiH te član HSP AS i dekan mostarskog Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacijeGordan Radić.

U uvodu se glavni tajnik Pero Ćorić zahvalio vodstvu, dužnosnicima i članovima HSP-a AS BiH na doprinosu pri postizanju izuzetnih izbornih rezultata koje je postigla na nedavnom održanim izborima za EU parlament Domoljubna koalicija, HSP-a AS i predsjednica stranke i europarlamentarka Ruža Tomašić.

Sukladno izbornom zakonu BiH HSP AS BiH prikupio je potrebiti broj potpisa za izlazak na Opće izbore u BiH na svim razinama, te su isti verificirani od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Uplaćene su i potrebite kvote te postignut sporazum o zajedničkom izlasku stranaka sa Hrvatskim predznakom u koaliciji na Državnoj i Federalnoj razini. HSP AS BiH, HDZ, HKDU, HSS... izlaze na izbore kao Hrvatski Narodni Sabor (HNS).

"HSP AS BiH daje potporu hrvatskom članu Predsjedništva BiH iz redova HNS-a. Sukladno dogovoru članica HNS-a, HSP AS BiH u županijama sa većinskim hrvatskim življem izlazi sa samostalnim listama. Na tragu širenja našeg zajedničkog političkog projekta "Pravaški kišobran“ treba istaknuti da HČSP BiH izlazi na listama HSP-a AS BiH ali pod našim imenom. Druge političke opcije koje nose ime slično našem te su ga u nedavnoj prošlosti zlorabile nisu uspjele skupiti dovoljan broj potpisa za valjanu kandidaturu", priopćeno je iz HSP-a AS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close