Slijedli li izručenje?

Glavni osumnjičeni za napade u Parizu Salah Abdeslam optužen u Belgiji

Vijesti / Flash | 21. 04. 2016. u 20:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salah Abdeslam, ključni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu u studenom prošle godine, optužen je u Belgiji za pokušaj ubojstva tijekom pucnjave s policijom, priopćili su tužitelji u četvrtak.

Abdeslam, 26-godišnji Francuz, uhićen je u Bruxellesu 18. ožujka, četiri dana prije terorističkih napada na međunarodni aerodrom i postaju metroa Maelbeek u belgijskoj prijestonici.

Pucnjava s policijom dogodila se 15. travnja u kvartu Bruxellesa Forest. Jedan osumnjičeni poginuo je, a četvorica policajaca su ranjena nakon što je policija pokušala pretražiti stan tijekom istrage o napadima u Parizu.

Dugo kruže spekulacije da je Abdeslam mogao biti jedan od osumnjičenih koji su uspjeli pobjeći nakon pucnjave. Njegovi otisci su pronađeni u stanu u Forestu.

Jedan od bombaša samoubojica koji su izveli napade u Bruxellesu živio je u stanu u Forestu.

Nova optužba mogla bi dovesti da Abdeslam bude izručen Francuskoj radi podizanja optužnice za napade u Parizu. Njegov odvjetnik izjavio je u ovom mjesecu da se policijsko ispitivanje zbog napada od 15. ožujka tek treba objaviti.

Vjeruje se da je Abdeslam planirao izvesti samoubilački bombaški napad na nogometni stadion Stade de France tijekom napada u Parizu, ali je morao odustati. Njegov brat bio je jedan od bombaša samoubojica koji su poginuli u napadima u kojima je ubijeno 130 osoba, podsjeća dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close