Discplinski postupak

Glavni blagajnik BHANSA-e suspendiran i prijavljen nadležnom Tužiteljstvu

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 15:30 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Davorin Primorac, povodom jutrošnjih natpisa u medijima vezanim za Agenciju, ističe da je on imenovao Komisiju za analizu i utvrđivanje presjeka stanja u toj agenciji nakon što ga je Vijeće ministara BiH imenovalo za direktora 23. srpnja prošle godine.

''Budući da je Komisija utvrdila određene nepravilnosti u vezi s vođenjem blagajne, po hitnom postupku imenovao sam tim za utvrđivanje stanja blagajne BHANSA-e. Na temelju preliminarnog izvještaja tima za utvrđivanje stanja blagajne, a sukladno zakonskim odredbama, zbog teže povrede službene dužnosti je pokrenut disciplinski postupak protiv glavnog blagajnika i donesena odluku o njegovoj suspenziji do okončanja disciplinskog postupka.

Zbog sumnje za postojanje kaznenog djela vezano za poslove glavnog blagajnika, podnesena je prijava nadležnom tužiteljstvu'', naveo je Primorac u priopćenju BHANSA-e.

O svim poduzetim koracima pravovremeno je upoznato Vijeće Agencije, a potom i Vijeće ministara BiH.

Direktor ističe da Agencija poštuje presumpciju nevinosti svakog pojedinca dok se ne dokaže suprotno i moli za razumijevanje što ne može istupati u javnosti u ovom slučaju dok je istraga u toku.

Kopirati
Drag cursor here to close