Ministarska fotelja

Glasnogovornik SBB-a Omer Čevra zaposlen kao savjetnik u Vladi FBiH

Vijesti / Flash | 08. 02. 2017. u 07:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Omer Čevra još je jedan bliski saradnik lidera te stranke Fahrudina Radončića koji je nedavno preraspoređen na novo radno mjesto u državnoj službi.

Kako piše Slobodna Bosna, po nalogu svog šefa, Čevra je prema ugovoru o djelu angažiran kao savjetnik federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače koji, inače, već ima pet savjetnika.

Ministra Drljaču "savjetuju" Sanela Čičić, Azra Jahić, Jasmin Gačević, Saida Kastrat i Remzija Kadrić, manje-više, sve kadrovi SBB-a.

Saida Kastrat je, istina, prije nego što je postala ministrova savjetnica, bila tajnica Fahrudina Radončića, piše Slobodna Bosna.

Budući da je sadašnjih pet savjetnika Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije BiH, prema neslužbenoj računici, mjesečno koštalo preko 15.000 KM, angažiranjem "eksperta" Omera Čevre troškovi će biti još i veći.

Prije glasnogovornika SBB-a Omera Čevre, lider te stranke Fahrudin Radončić je na državni proračun prebacio dugogodišnjeg urednika Avaza Fadila Mandala, koji je najprije postavljen za savjetnika ministra komunikacija i prometa BiH Ismira Juska, a potom je imenovan i za predsjedavajućeg Vijeće Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidi Bosne i Hercegovine (BHANSA).

Za Mandalovu kolegicu, također bivšu novinarku i urednicu Avaza Indiru Ćatić, pronađeno je radno mjesto u Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH na čijem je čelu Fuad Čibukčić, također kadar SBB-a, što je još jedna potvrda institucionalnog nepotizma koji se provodi po nalogu vrha te stranke, odnosno Fahrudina Radončića.

Kopirati
Drag cursor here to close