zbog referenduma

Generali zabrinuti zbog stanja u BiH

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 09:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Udruženja generala Bosne i Hercegovine zabrinut je za sigurnosnu, političku i opću situaciju u Bosni i Hercegovini posebno zbog referenduma najavljenog u Republici Srpskoj.

Od domaćih vlasti i međunarodnih čimbenika Udruženje očekuje odgovarajuće mjere kako bi "političku situaciju poveli u pozitivnom smjeru" i stabilizirali stanje u zemlji te se u interesu građana fokusirali na ekonomski razvoj i euroatlantske integracije.

Upravni odbor je takve zaključke donio na sjednici održanoj o nizu pitanja vezanih za aktualne prilike u zemlji i stanju boračke populacije, priopćeno je iz ovog udruženja.

Odbor očekuje da Vlada Federacije BiH odmah uputi u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o povoljnijem umirovljenju demobiliziranih branilaca, utvrđen u svibnju, zaključeno je također.

Taj tekst tretira, navode iz Upravnog odbora Udruženja generala BiH, više od 10.000 boraca i starješina Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane kojima je u mandatu prethodne vlade oduzeto stečeno pravo.

Udruženje potpuno podržava stavove o ovom pitanju boračke koordinacije koju osim te asocijacije čine: Savez udruženja vojnih penzionera u FBiH, Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH, Zajednica županijskih udruga umirovljenika HVO, Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH i Savez brigadnih udruženja 1. korpusa Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close