Pod povećalom

Gdje su i kako su: O braniteljima, udrugama, jedinstvu, novcu i njihovom položaju u društvu!

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 16:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Želim da se branitelji iz reda HVO-a napokon ujedine, pronađu zajednički jezik, a ako treba, da naprave najveći prosvjed koji je ikad održan na prostorima Herceg- Bosne, da se pokaže da nas, koji smo bili u ratu, ima!", rekao je Franjo Cvitković, predsjednik Udruge "Zavjet".

Drago Grbavac, predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji" kaže kako Armija BiH ima 329 000 registriranih branitelja, a HVO 37 000. Kaže kako mu je Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a rekao da imaju 13 registriranih udruga Armije BiH i 13 udruga HVO-a, govorio je i o tome kako se ''složno'' dijeli novac između tih udruga …  Demantirao je glasine kako su vezani za bilo koga, od Lijanovića, Heleza, Budimira …

Ministar Soldo kaže kako na proračunu HNŽ-a imaju 21 braniteljsku udrugu za koje se iz ovogodišnjeg proračuna izdvaja 308 000 KM.

U ovotjednom izdanju emisije Pod povećalom Naše TV urednice i voditeljice Ivane Ćubela bilo je govora o razjedinjenosti branitelja.

Gosti su bili Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a, Drago Grbavac, predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji", Dragan Pinjuh, glavni tajnik Udruge organizatora otpora HVO-a i Franjo Cvitković, predsjednik Udruge "Zavjet".

Kopirati
Drag cursor here to close