Granična policija

Galić zahvalio SDP-u

Vijesti / Flash | 10. 08. 2017. u 11:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izrazio je zahvalnost zastupniku Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Saši Magazinoviću povodom inicijative za infrastrukturno unapređenje graničnih prelaza i poboljšanje uvjeta rada Granične policije BiH, priopćeno je iz SDP-a BiH.

''Želim se osobno i u ime brojnih pripadnika Granične policije BiH, kao i građana Bosne i Hercegovine zahvaliti na inicijativi koju ste pokrenuli. Nakon naših dugogodišnjih i brojnih apela da je nužno popraviti infrastrukturu na graničnim prijelazima jer su prva slika Bosne i Hercegovine, a njeni službenici rade u nehumanim uvjetima, ohrabrujuće je da zastupnik u zakonodavnom tijelu pokaže interes da se situacija konačno promijeni nabolje'', kaže se između ostalog u pismu zahvale.

Galić naglašava da je Granična policija BiH više puta alarmirala nadležna tijela, prije svega Upravu za neizravno oporezivanje (UNO BiH), sa zahtjevom za poboljšanje iznimno loše infrastrukture na većem broju graničnih prijelaza u BiH.

Naveo je kako na jednom broju prijelaza "ne postoje temeljni infrastrukturni uvjeti za obavljanje graničnih provjera i da policijski službenici rade u nemogućim uvjetima".

Magazinović je istaknuo kako je ohrabren stavom direktora Galića i njegovom podrškom da se u Parlamentarnoj skupštini BiH otvori ovo vrlo važno pitanje, kako za radne uvjete uposlenika Granične policije BiH, tako i za imidž BiH.

''Katastrofalni uvjeti u kojima radi značajan broj graničnih policajaca, nepostojeća infrastruktura, pa na koncu i sve one pocijepane ili prljave zastave koje nas dočekaju na zahrđalim jarbolima na ulasku u BiH, sramota su svih političara, od članova Predsjedništva BiH pa do načelnika općina. Razumijevajući nadležnosti i odgovornost UNO BiH za rješavanje ovog krupnog problema, želim istaknuti da svi moramo dati svoj doprinos kako ne bi dočekali i zimsku turističku sezonu stideći se prve slike BiH koju dožive svi oni koji dolaze u našu domovinu. U tom smislu očekujem da kroz odgovor na zastupničko pitanje koje sam uputio Graničnoj policiji BiH, dobijemo jasne preporuke o koracima koje parlament BiH može poduzeti po ovom pitanju'', zaključio je Magazinović, priopćeno je iz SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close