Bihać

Galić-Fazlić: Dodatno zaštiti granice BiH

''Krajina mnogo trpi i mi ćemo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice", rekao je Galić.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2020. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić održali su u četvrtak sastanak na kojem su razgovarali o aktivnostima Granične policije BiH u pograničnom području Bihaća.

U skladu s tim Galić je upoznao Fazlića s dosadašnjim kao i planiranim mjerama i planovima Granične policije BiH u kontekstu migranske krize.

Galić je istaknuo kako je ključna suradnja u borbi protiv nezakonitih migracija i iskazao podršku Bihaću.

"Zadovoljstvo mi je što smo konačno sjeli da porazgovaramo o cjelokupnoj situaciji vezano za migrantsku krizu. Razumijem vapaj građana Bihaća i teret s kojim se gradonačelnik Bihaća nosi, ali nažalost Granična policija nije u mogućnosti samostalno se izboriti s migrantskom krizom, država mora žurno reagirati. Zahvaljujem gradonačelniku Bihaća, gospodinu Šuhretu Fazliću, što je dao prostora da pojasnimo na koji način Granična policija djeluje, kakvim kapacitetima raspolaže, na što ne možemo utjecati i slično. Krajina mnogo trpi i mi ćemo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice", rekao je Galić.

Gradonačelnik Fazlić je također istaknuo važnost suradnje.

"Dogovorili smo da u narednom razdoblju kroz zajedničku suradnju i koordinaciju između Grada Bihaća i Granične policije BiH ostvarimo prvenstveno bolju razmjenu informacija i podataka, te da se nastave dosadašnje aktivnosti na sprječavanju nezakonitih prelazaka državne granice, uz kontinuirane mjere odvraćanja ilegalnih migranata", rekao je gradonačelnik Fazlić.

Istaknuta je spremnost Granične policije BiH da se i u idućem razdoblju, kroz jačanje kapaciteta ljudskih resursa i opreme, dodatno zaštiti granica BiH i spriječi nezakoniti ulazak migranata u BiH, što u konačnici znači i manji broj migranata na području Bihaća i Unsko-sanske županije, priopćila je u petak Granična policija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close