V4

Fuele: Istočno partnerstvo nije politika za stvaranje novih linija koje će razdvajati

Vijesti / Flash | 30. 04. 2014. u 11:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komesar za proširenje Europske unije (EU) Štefan Fuele sudjelovao je na petom godišnjem sastanku Višegradske grupe (V4) za ministre vanjskih poslova o pitanju zemalja istočnog partnerstva, održanog u Budimpešti.

''Samo nekoliko dana ranije u Pragu diskutirali smo pitanje Istočnog partnerstva povodom petogodišnjice osnivanja partnerstva, uz nazočnost predsjednika nekoliko zemalja članica i onih sa statusom partnera. Sastanak ministara Višegradske grupe i zemalja istočnog partnerstva još je jedan znak naše posvećenosti Istočnom partnerstvu'', kazao je Fuele.

Po njegovim riječima, ovo je također bila još jedna prilika da se naglasi da ova politika nije vezana za stvaranje novih linija koje će razdvajati: "nije ni igra sa rezultatom nula na nečiji tuđi račun, to je politika koja stvara prilike".

''Osnovni princip Istočnog partnerstva je naše angažiranje na osnovu zajedničkih vrijednosti poštovanje prema ljudskim pravima i slobodama, demokraciji, vladavini prava te slobodnim i nezavisnim izborima zemalja koje odlučuju o svojoj orijentaciji i pravcu kojim žele da idu'', zaključio je Fuele, priopćeno je iz njegovog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close