nema dileme

FTV odgovorila Radončiću

Vijesti / Flash | 15. 02. 2017. u 18:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RTV Federacije BiH već godinama posluje transparentno, pozitivno i stabilno, a svi poslovni, financijski i revizorski izvještaji, koji to svake godine potvrđuju, dostupni su i transparentni cjelokupnoj javnosti, te i svim nadležnim institucijama, uključujući i federalni Parlament, stoji u odgovoru Poslovodnog odbora RTVFBiH.

S obzirom na tu činjenicu Poslovodni odbor RTV Federacije BiH, kako poručuju, nema dilemu da je politički pritisak i stavljanje FTV-a pod politički nadzor jedini motiv današnjeg istupa šefa Kluba stranke iz vlasti SBB-a.

''Fahrudin Radončić je prvo prijetio našem novinaru Faruku Durmiševiću u hodnicima Suda BiH zbog njegovog izvještavanja sa sudskog procesa, u kojem se predsjedniku SBB-a sudi zbog ometanja pravosuđa u slučaju suđenja balkanskom narkobosu Naseru Keljmendiju.

Nakon toga su Radončiću bliski mediji objavili niz klevetničkih tekstova, koji su za cilj imali odvratiti FTV od izvještavanja o ovom procesu. Kako se to nije dogodilo, sada se javio Beganović, koji odvraćanje FTV-a od izvještavanja s Radončićevog suđenja pokušava institucionalizirati kroz Parlament Federacije BiH.

Bez obzira na ovakve agresivne i primitivne napade SBB-a kao stranke u vlasti, FTV neće pristati na bilo kakve nemoralne ponude kojim se izvještavanje s ovog suđenja uvjetuje prestankom političkog pritiska na naš rad i nastavit ćemo raditi naš posao profesionalno i u interesu javnosti, svih naših naroda i građana u BiH'', stoji u odgovori Poslovodnog odbora RTVFBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close