u Siriji i Iraku

Francuska izvela 800 zračnih napada na položaje ISIL-a

Vijesti / Flash | 22. 08. 2016. u 09:48 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska avijacija je izvela gotovo 800 zračnih napada u Siriji kao članica međunarodne vojne koalicije protiv grupe Islamska država, od rujna 2014. godine.

Francuska avijacija je u nedjelju izvela zračni udar u “srce IS-a u Raqqi u Siriji”, priopćilo je u nedjelju navečer ministarstvo obrane. U priopćenju, ministarstvo precizira da je “francuski zračni napad pogodio u središte teškog naoružanja ISIL-a u Raqqi”.

Desetak krstarećih raketa SCALP je pogodilo i uništilo centar u središtu područja koju kontrolira teroristička grupa IS”, dodaje se u priopćenju.

“Ova akcija dolazi nakon intenzivnog tjedna udara francuskih aviona, u okviru međunarodne koalicije, kao podrška kopnenim iračkim snagama i kurdima u blizini Mosula u Iraku”, precizirano je u tekstu.

U udarima su uništeni brojni borbeni položaji, oružje, lokaciju za izradu eksplozivnih naprava i teškog naoružanja. Sve to doprinosi pripremi bitki za preuzimanje Mosula u Iraku i Raqe u Siriji, navodi francusko ministarstvo.

Francuska avijacija redovno izvodi zračne udare u Siriji i Iraku koje drži grupa Islamska država.

"Otkada smo u koaliciji, izvodimo zračne udare svaki dan. Udarima u Iraku osiguravamo u Francuskoj i globalno u Europi sigurnost ", rekao je u srpnju ministar obrane Jean-Yves Le Drian.

Francuska avijacija je izvela gotovo 800 zračnih napada u Siriji i Iraku od kad je angažirana u koaliciji, što je stavlja na drugo mjesto među zemljama koje su najaktivnije u izvođenju zračnih udara, poslije Sjedinjenih Američkih Država, naveo je Le Point.

Kopirati
Drag cursor here to close