Ujedinjenje

Formiraju se balkanske vojne snage?

Vijesti / Flash | 25. 02. 2015. u 18:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački ministar obrane Zekerijah Osmić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga (OS) BiH general pukovnik Anto Jeleč poduprli su inicijativu načelnika Glavnog stožera Armije Republike Makedonije (ARM) general pukovnika Gorančeta Koteskog tijekom odvojenih susreta u srijedu o stvaranju zajedničkih balkanskih vojnih snaga koje bi intervenirale u slučajevima elementarnih nepogoda u zemljama regije.

Kako je priopćeno iz ministarstva obrane, BiH general Koteski je iznio prijedlog o osnivanju zajedničkih balkanskih snaga, koje bi djelovale zajedno pri rješavanju elementarnih nepogoda što ministarstvo obrane BiH u cijelosti podržava.

Ministar Osmić upoznao je goste s trenutačnim aktivnostima ministarstva obrane BiH na putu k euroatlantskim integracijama, uknjižbi vojne imovine, rješavanja viškova naoružanja, razminiranja, te mirovnim misijama širom svijeta, prenosi Hina.

Nakon odvojenog susreta s načelnikom Glavnog stožera OS BiH Jelečom priopćeno je da se razgovaralo o dosadašnjoj bilateralnoj i regionalnoj suradnji oružanih snaga dviju zemalja.

Dodaje se da su se sugovornici složili oko važnosti regionalnih sigurnosnih inicijativa kao ključnog oblika suradnje za BiH i Makedoniju i zemlje regije.

Pri tome je posebno istaknuta potreba zajedničkog djelovanja u slučajevima prirodnih i drugih nesreća i katastrofa. General Jeleč je posebno zahvalio na potpori koju Armija Republike Makedonije pruža Oružanim snagama BiH na planu edukacije i obuke pripadnika OS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close