Glasovi u glavi

Florida: Ubojica s aerodroma je 26-godišnjak s Aljaske

Vijesti / Flash | 07. 01. 2017. u 09:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Esteban Santiago (26) je ubio pet osoba na aerodromu Ft. Lauderdale - Hollywood na Floridi. Istražitelji su utvrdili da se Santiago na let ukrcao na aerodromu Anchorage na Aljasci, te da je u prtljazi koju je imao sa sobom nosio i oružje kojim je počinio ubojstva.

Vlasti pokušavaju odgonetnuti zašto je Santiago stigao na Floridu, te zbog čega je počinio ubojstva pet ljudi, pri tome ozlijedivši još osam osoba. Santiago je imao mentalnih poteškoća, navode istražitelji.

Posljedica mentalnih poteškoća je dijelom i njegov vojni angažman u Iraku gdje je bio prije nekoliko godina. Služio je vojsku u Nacionalnoj gardi u Puerto Ricu i Nacionalnoj gardi Aljaske u periodu od 2007. do 2016. U tom periodu boravio je u Iraku od 2010. do 2011. godine.

Prema navodima Santiagove obitelji, njegovo ponašanje se potpuno promijenilo nakon povratka iz Iraka. Iako je dobio dijete u rujnu 2016., to ga nije smirilo. Ponašao se kao da je 'izgubio glavu'. "Bio je izvan sebe, govorio je da je vidio različite stvari i osobe. Nakon Iraka imao je psiholoških problema. Kao da je potpuno poludio", kazala je medijima njegova ujna.

Estebanov brat Bryan kazao je medijima da je početkom 2016. godine fizički napao svoju djevojku kojoj je nanio ozljede u predjelu glave. Također, prošle godine je ušao u FBI ured u Anchorageu gdje je službenike optuživao kako kontroliraju njegove misli, te kako ga tjeraju da gleda video materijale ISIS-a.

Istražitelji su utvrdili da je Esteban po slijetanju na aerodrom Ft. Lauderdale otišao u toalet gdje je napunio pištolj, te je odatle ušao u prostor za prtljagu gdje je započeo pucnjavu. Kako je već navedeno, usmrtio je pet osoba, dok ih je još osam ozlijeđeno. Napadač je priveden.

Kopirati
Drag cursor here to close