Suradnja s ministrom

Fišo: Ministarstvo će podržati projekte Udruge HVO Sarajevo

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 10:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanja branitelja Sarajevske županije Muharem Fišo izjavio je da će Ministarstvo podržati projekte Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, kojima se promovira domoljublje i jačanje državnosti BiH i afirmira ugled Sarajevske županije.

O statusu i pravima pripadnika HVO Sarajevo u Sarajevskoj županiji Fišo je razgovarao sa predstavnicima Hrvatskog narodnog vijeća BiH, Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH i Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

Fišo je zahvalio predstavnicima Hrvatskog narodnog vijeća BiH i Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, kao krovnim hrvatskim nevladinim organizacijama u Sarajevu, na doprinosu očuvanju kulture sjećanja i razvoju znanstvene misli o razdoblju Domovinskog rata u BiH (1992. – 1995.).

''Kultura sjećanja ima važno mjesto u konstrukciji identiteta države BiH i bavljenje tim fenomenom zalog je za tolerantniju budućnost'', istaknuli su predstavnici hrvatskih udruga iz Sarajeva, koji su ministru Fiši uručili originalnu ratnu dokumentaciju i znanstveno verificirane članke o djelovanju i značaju HVO Sarajevo, koji je bio multinacionalnog karaktera, priopćeno je iz Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close