Bez dlake na jeziku

Filipinski predsjednik: Kim Jong Un je 'budala' i 'kurvin sin'

Vijesti / Flash | 02. 08. 2017. u 12:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu je sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una nazvao "budalom" i "kurvinim sinom", nekoliko dana pred međunarodni sastanak o sjevernokorejskim testovima koji će biti održan u Manili.

Duterte je bio bez dlake na jeziku dok je grdio Kima zbog "igranja s opasnim igračkama", izvještava Reuters.

''Taj Kim Jong Un, budala... on se igra s opasnim igračkama. To debeljuškasto lice koje djeluje ljubazno, taj kurvin sin. Ako napravi grešku, Daleki istok će postati pustinja. Taj nuklearni rat treba zaustaviti. Ako se dogodi ograničeni sukob i eksplozija ovdje, kažem vam, radioaktivna prašina bi mogla opustošiti tlo, resurse, i tko zna šta bi nam se moglo dogoditi'', rekao je Duterte u obraćanju poreznim dužnosnicima, prenosi Fena.

Podsjetimo, SAD i Sjeverna Koreja započele su opasna ''nuklearna prepucavanja'', koja straše cijeli svijet.

Naime, nakon što je Sjeverna Koreja počela provoditi testiranja interkontinentalne balističke rakete (ICBM), Amerika se zabrinula, jer kako kažu neimenovani američki dužnosnici, Pyongyang je sada u stanju doseći većinu kontinentalnih područja SAD-a.

Nakon toga, republikanski senator izjavio je u utorak da mu je američki predsjednik Donald Trump poručio da će povesti rat za uništenje Sjeverne Koreje umjesto da joj dopusti da razvije dugometnu raketu s nuklearnim kapacitetima.

Utjecajni zastupnik Lindsey Graham,vanjskopolitički jastreb, izjavio je za pogram Today TV mreže NBC: "Postoji vojna opcija - uništiti sjevernokorejski program i samu Sjevernu Koreju".

Kopirati
Drag cursor here to close