Naša stranka

Fiktivna preseljenja Vlade FBiH već su skupo koštala građane

Vijesti / Flash | 28. 06. 2017. u 12:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Potpredsjednica Naše stranke Nasiha Pozder reagirala je povodom zainteresiranost Vlade Federacije da na lokaciji parka Hastahana gradni novu zgradu za svoje sjedište.

''Vlada FBiH je još 2009. godine pokazala interes da sebe i svoje namještenike smjesti u zgradu Elektroprivrede BiH, koja je tom prilikom proširena. Potom se pojavila ideja da se Vlada u potpunosti premjesti u Mostar, pa su sljedećih godina govorili da će sjedište napraviti u bolnici Abdulah Nakaš, pa na Marijin Dvoru na prostoru koncertne dvorane i iza Sarajevo City Centra, pa se spominjala zgrada Energoinvesta, pa Studentski domovi da bi sada oko bacili na park Hastahana, prethodno predviđen za gradnju Muzeja Sarajeva. Ovo fiktivno putešestvije Vlade FBiH osim što pokazuje na kroničnu nesposobnost donošenja odluke o sopstvenom sjedištu i smještaju koštalo je i košta građane federacije milijune i milijune KM, navela je Pozder u priopćenju za javnost Naše stranke.

Potpredsjednica Naše stranke je dodala da „ne sumnja da bi tužiteljstvo pokretanjem istrage po službenoj dužnosti otkrilo da je ovim nanesena višemilijunska šteta proračunima, odnosno, poreznim obveznicima, kao i da su oni koji su profitirali od ovih neuspjelih pokušaja Vlade da nađe sebi smještaj osobno i financijski povezani sa strankama u vlasti“.

Kopirati
Drag cursor here to close