Strašni detalji

Feraget: Policajci su gledali Dženana kako se guši u krvi

''Zanima nas 8. na 9. veljače 2016. godine, od ''A do Ž''. Svaki poziv Hitnoj pomoći bilježi se tonski. Tu se svaki korak snima.''
Vijesti / Flash | 24. 02. 2021. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prema nalogu Tužiteljstva BiH izuzeli su jutros dokumentaciju koja se odnosi na kretanje vozila Hitne pomoći te načina komunikacije i interveniranja medicinskih ekipa pri dolasku na mjesto nesreće Alise Mutap i Dženana Memića u noći 8. veljače 2016.

Radi se, kako saznaje Avaz, o potpunoj dokumentaciji koja će rasvjetliti način na koji je tretiran Dženan Memić.

Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić se već pet godina bori da dokaže Dženanovo ubojstvo, a počinitelji i nalogodavci privedu. On je kazao kako će dokumentacija iz Hitne pomoći dokazati povezanost pojedinaca koji su činili sve moguće da se ubojstvo prikrije.

Postoje snimke

''Zanima nas 8. na 9. veljače 2016. godine, od ''A do Ž''. Svaki poziv Hitnoj pomoći bilježi se tonski. Tu se svaki korak snima. Vozila koja su na terenu, u komunikaciji su s centrom veze. Sve se to mora protokolirati. Sada Tužiteljstvo BiH i SIPA-u zanima: Tko je gdje bio, s kim je bio, kada je tko krenuo i kada je stigao? Dakle, sve mora biti uredno evidentirano. Ima tu dosta očiglednih propusta. Ne govorim samo za Hitnu pomoć, imam osjećaj da nisu htjeli na vrijeme da jave da je Dženan teško ozlijeđen'', tvrdi Feraget.

On smatra da su dokazi koji su izuzeti iz Hitne pomoći vrlo važni iz razloga što se tu kriju putokazi Tužiteljstvu BiH da je ta noć obilovala brojnim nezakonitostima.

Tata zovi svoje ljude

''Recimo, detalj kada je Hitna došla i pomaže Alisi koja je imala laku tjelesnu ozljedu na glavi, odnosno na tjemenu. Vjerojatno je i ona udarena po glavi, ali je u pitanju lakša tjelesna ozljeda. I, kada su njoj pružili pomoć, tek onda, policajci koji gledaju Dženana kako umire, kažu doktorici: ''Aha, ima ovdje još jedna ozlijeđena osoba, a Dženan se guši u krvi''. Taj detalj sam otkrio odmah u početku i nisam mogao da shvatim te postupke. Već tada je to ukazivalo na organizaciju i na plan. Hitna dakle, dolazi i logično bio bilo da pomognu prvo Dženanu, jer Alisa je na nogama maše telefonima i govori Zijadu Mutapu: ''Tata, zovi svoje ljude'', a oni puste momka da krvari. I, sada odgovor tih policajaca iz Direkcije za koordinaciju policjskih tijela je „da se nisu sjetili na vrijeme''. To su vrlo opasne stvari. Bilo je neke namjere. Tužiteljstvo BiH će otkriti šta je tu tko planirao. Hitnu su dva puta zvali policacjci PU Ilidža, a dva DKP-a'', pojašnjava Feraget.

Neljudska dojava

Kako je otkrio odvjetnik Feraget i sam način na koji je dojavljeno je bio blago rečeno neljudski.

''Prvi je policajac iz DKP-a zvao svoga šefa. Pa je onda šef zvao Hitnu pomoć. I taj rukovoditelj je zvao Hitnu na jedan vrlo čudan način. On kaže: ''Djevojka je udarila autom u drvo''. To su sve detalji koji paraju uši. Hitna pomoć je došla blagovremeno u odnosu na vrijeme primljenog poziva, tu nema spora. Sam medicinski tretman Dženana je bio upitan i bit će preispitan, jer nisu utvrđene sve okolnosti. Nešto od ove dokumentacije dostavljeno je Tužiteljstvu KS, ali je sada Tužiteljstvo BiH tražilo sve. Sarajevsko tužiteljstvo nije dobilo potpunu dokumentaciju što se tiče Hitne i zbog toga je ova akcija i urađena. Može jedan detalj da se prešuti, a da to bude najznačajnije u istrazi. Može i taj nedostatak dokumentacije da izazove problem u istrazi'', zaključio je Feraget.

Kopirati
Drag cursor here to close