Slučaj Memić

Feraget: Vrhovni sud spašava svoj obraz

"Ovo sve skupa je farsa na teret poreznih obveznika. Ovakve odluke se ne smiju donositi. Zakon treba razumjeti, a ne čitati. Ovdje je samo ukradeno vrijeme obitelji Memić i meni kao odvjetniku", kazao je Feraget.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je pretres u slučaju "Dženan Memić" protiv Ljube i Bekrije Seferovića pred vijećem Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, a tužiteljstvo je ostalo kod prvobitne optužnice.

Odvjetnik obitelji Memić, Ifet Feraget, zatražio je oslobađajuću presudu jer, kako je kazao, ona je i dokazana u prethodnim postupcima pred Kantonalnim sudom Kantona Sarajevo.

Feraget je imao primjedbu na predsjedavajućeg vijeća Emira Neradina jer mu je Neradin, kako je naveo, prethodno odbio voditi istragu u ovom slučaju.

I tužiteljstvo i obrana bili su suglasni da se prepišu iskazi i dokazi izneseni u prethodnim postupcima pred Kantonalnim sudom KS.

Novi dokazi?

Tužiteljstvo je imalo prijedlog za nove dokaze – da se pozove doktor Ištvan Bodolo iz Zenit instituta iz Novog Sada, prenosi N1

Kako je kazao tužitelj, njegov iskaz je frapantan, on je rekao da se trgovalo iskazima.

Naime, Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili prometnu nesreću u kojoj je Memić teško ozlijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice.

Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

Medijima su se obratili Muriz Memić i Ifet Feraget nakon ročišta, a Memić je kazao:

"Ja moram reći da ima jedna izreka da svako može pogriješiti, a samo budala ustraje u svojim greškama. Vlado Mišković ne poznaje pravo ja bih volio da ove riječi dođu do njegovog sina. Meni je moj odvjetnik rekao da bi od mene napravio boljeg odvjednika. Sve što je Vlado Mišković izrekao u sudu je laž. On je meni nudio opkladu 'da su Romi', evo ja mu sada kažem da se kladimo da nisu. Nitko u državi ne vjeruje da je Dženan stradao u prometnoj nesreći", kazao je Memić.

Farsa zvana suđenje 

Medijima se obratio i odvjetnik Ifet Feraget, koji je poručio da se ovakav slučaj nije dogodio u proteklih 140 godina na Vrhovnom sudu.

"Ovaj postupak je poučan, ova institucija je u kontinuitetu nekih 140 godina, ovakav slučaj se nije dogodio u 140 godina. Ja sam više puta rekao da je odluka Vrhovnog suda vrhovna sramota. U procesnom smislu, postupak po optužnici je okončan pred Kantonalnim sudom, mene čudi da je to moram govoriti pred Vrhovnim sudom. Mi smo se morali kretati samo u tim granicama, a ne ponovo čitati optužnicu.

Ja sam apsolutno siguran, ovo je pokušaj Vrhovnog suda da na neki način sačuva čast. Za mene ta čast ne može biti sačuvana jer su već donijeli takvu odluku. Kod nas tužitelj u žalbi ne dokazuje što će se dogoditi ako se presuda ukine. Čujemo da neki otkazuju godišnje odmore, ne rade to oni radi Dženana, Muriza i Ifeta, nego da spase svoj obraz.

Dopustili su mogućnost da je Dženan ubijen udarcem kolcem u glavu. Ovo sve skupa je farsa na teret poreznih obveznika. Ovakve odluke se ne smiju donositi. Zakon treba razumjeti, a ne čitati. Ovdje je samo ukradeno vrijeme obitelji Memić i meni kao odvjetniku", istaknuo je Feraget. 

Podsjetimo, Dženan Memić (21) preminuo je 15. veljače 2016. godine, nakon teških ozljeda koje je zadobio 8. veljače iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Kopirati
Drag cursor here to close