Slučaj 'Memić'

Feraget: Dalida Burzić je napustila broj koji tone

''Županijsko tužiteljstvo se nije nadalo da će naići na poštenog sudiju."
Vijesti / Flash | 13. 01. 2020. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon oslobađajuće presude braći Ljubi i Bekriji Seferoviću za prometnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, javnosti su se obratili otac ubijenog Muriz Memić, te odvjetnik obitelji Ifet Feraget, prenosi N1.

"OSA, SIPA, svi su bili protiv nas", rekao je Muriz Memić, te najavio nove prosvjede 8.veljače, na četvrtu godišnjicu Dženanove smrti.

Istaknuo je kako "neće rušiti pravosuđe".

Foto: Fena / Obitelj Memić

''Moraju ljudi biti uhićeni, to je naš sud, naše pravosuđe, nećemo ga rušiti. Županijsko tužiteljstvo se nije nadalo da će naići na poštenog sudiju."

Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić kazao je kako, obzirom da je doktor/vještak Vlado Marković potvrdio da nije bilo prometne nesreće i da je Dženan preminuo od posljedica udarca tupim predmetom, morati biti objašnjeno zašto je došlo do pogrešnih tvrdnji.

''Moramo dobiti konačan odgovor i od Alise", naglasio je Feraget dodavši:

''Dalida Burzić je napustila broj koji tone. Ovdje ne postoji nijedan dokaz da je u pitanju prometna nesreća, Županijsko tužiteljstvo je najavilo žalbu. Poručujem im da na taj način samo pokazuju koliko je ozbiljna njihova namjera da zataškaju ovo ubojstvo."

Feraget je ocijenio da "oni više nisu tužitelji, oni spašavaju živu glavu."

Kazao je kako se ovom presudom obitelj i slučaj Memić ponovo nalaze na nuli, te da je nužno pokrenuti istragu o ubojstvu Dženana Memića:

''Još uvijek nitko nije pokrenuo istragu o ubojstvu Dženana Memića. Ovo je povijesna presuda, oštećeni se bore za optužene. Ići ćemo do kraja da dobijemo dgovore na sva pitanja."

Ljubo i Bekrija Seferović su pred Županijskim sudom u Sarajevo oslobođeni svih optužbi za izazivanje prometne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić..

Sud je prihvatio vještačenje ekspertskog tima iz Banjaluke koji je utvrdio da Dženan Memić nije stradao u prometnoj nesreći i po drugi put odbacio optužbe na račun Seferovića.

Kopirati
Drag cursor here to close