Samo početak suradnje

Fena i Xinhua potpisale sporazum o saradnji

Vijesti / Flash | 22. 05. 2013. u 09:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna novinska agencija (FENA) i Kineska novinska agencija Xinhua danas su u Sarajevu službeno potpisale sporazum o suradnji i međusobnoj razmjeni novinskih informacija. Na ovaj način se nastavlja saradnja koja je postojala 90-ih godina.

Direktor FENA-e Faruk Borić izjavio je, nakon potpisivanja Sporazuma, da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da FENA ima mogućnost da službeno surađuje s jednom od najvećih agencija svijeta te se nada da će razmjenom biti ostvarena obostrana korist.

- Za FENA-u će se čuti i na drugim tržištima, a putem suradnje će se moći usvojiti nova saznanja, tehnologije i način rada - izjavio je direktor Borić.

Direktor Xinhua agencije Han Jianjun kazao je da je potpisani sporazum s FENA-om vrlo bitan i da je ovo samo početak suradnje.

- Upravo otvaramo dva ureda u BiH, jedan u Sarajevu i drugi u Banja Luci i naša misija se tek počinje razvijati - kazao je direktor Han Jianjun.

Agencija Xinhua je službena novinska agencija Narodne Republike Kine te najveći centar za prikupljanje informacija i press konferencija u Kini. To je najveća novinska agencija u Kini.

Kopirati
Drag cursor here to close