i općinu Glamoč

Federalni stožer civilne zaštite - Novčana pomoć za četiri županije

Vijesti / Flash | 30. 11. 2015. u 15:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redovnoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite, kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević, pored redovnih pitanja iz oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nepogoda, razmatrane i aktivnosti koje će biti poduzimane u narednom razdoblju.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju operativnog plana neutralizacije i uništavanja neeksplodirane avionske bombe AN M116A1, s upaljačem M116, koja je nedavno pronađena u Bosanskoj Otoci (općina Bosanska Krupa) i ocijenjeno je da je ovaj zadatak uspješno obavljen.

Na osnovu prijedloga Federalne komisije za procjenu šteta, usvojen je Izvještaj o utrošku sredstava dodijeljenih Odlukom Federalnog stožera o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općini Pale FBiH, u iznosu od 30.000 KM.

Komisija je predložila, a Federalni stožer civilne zaštite usvojio i odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta na individualnim stambenim objektima općinama Posavske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije u ukupnom iznosu od 1.385.000 KM.

Od ovog iznosa je općinama Posavske županije odobreno 365.000 KM, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije po 500.000, a Srednjobosanskoj za općinu Travnik 20.000 KM.

Također, za sanaciju šteta na individualnim stambenim objektima općini Glamoč dodijeljeno je 20.000 KM jednokratne pomoći, priopćeno je iz Federalnog stožera civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close