Do danas

Federalni sanitarni inspektori izrekli 30.725 rješenja o izolaciji

Danas ističu mjere iz 515 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 25.459 osoba istekao period obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.
Vijesti / Flash | 01. 05. 2020. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaključno s 30. travnjem 2020. godine, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 30.725 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana

Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove iznio je najnovije podatke o postupanju federalnih sanitarnih inspektora kazavši da su zaključno s 30. travnjem 2020. godine, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali ukupno 30.725 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja intenzivno provoditi mjere na suzbijanju širenja koronavirusa COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine u skladu s naredbama i odlukama nadležnih organa i tijela na nivou BiH/FBiH. Od 15.3.2020. godine, od donošenja odluke o obveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, federalni inspektori iz svih 10 inspektorata raspoređeni su na 14 graničnih prijelaza BiH na području FBiH, gdje u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u BiH/Federaciju BiH", kazao je u priopćenju.

Zaključno s 30. tranjem 2020. godine, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 30.725 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana 

"Za kategorije lica iz nove Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite broj 144, a koja se primjenjuje od 24.4.2020. godine, federalni sanitarni inspektori su tijekom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima izdali ukupno 912 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, i to 603 rješenja o izolaciji, te 165 rješenja za vozače, 101 rješenje za pogranične i 43 za prekogranične radnike", navodi se u priopćenju.

Nadzorima i mjerama federalnih inspektora je, prema do sad dostupnim podacima, obuhvaćeno ukupno 3.413 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su podaci - spiskovi s imenima, prezimenima, i adresama osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije/karantina. Isto vrijedi i za 331 osobe – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.

Danas ističu mjere iz 515 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 25.459 osoba istekao period obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

"Obavještavamo osobe kojima je izrečeno rješenje o izolaciji da rješenje prestaje da važi istekom propisanog perioda izolacije od 14 dana. Naime, ukoliko su se osobe kojima su izdana rješenja o izolaciji pridržavale izrečenih mjera, te svakodnevno javljale nadležnoj epidemiološkoj službi i do isteka perioda izolacije nisu razvile nikakve simptome zaraze, zdravstveni nadzor se okončava nakon 14 dana", istaknuto je u priopćenju.

Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog povećanja cijena i tijekom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata na području Federacije BiH. 

"Do ovog trenutka izvršeno je sedam inspekcijskih nadzora, kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 12.700,00 KM", priopćio je Ajdinović.

Kopirati
Drag cursor here to close